Snelheidsgegevens:

De maanden september en november zijn op meerdere momenten de kantradars opgehangen langs de Dedemsvaartseweg Noord om een goed beeld te krijgen van de gereden snelheden. Bij deze de uitkomst.

12-9-2022 t/m 29-9-2022 heeft de kantradar op de Dedemsvaartseweg Noord gehangen ter hoogte van nummer 41. Hier zijn de volgende gegevens uitgekomen;

7-11-2022 t/m 21-11-2022 heeft de kantradar op de Dedemsvaartseweg Noord gehangen ter hoogte van nummer 41. Hier zijn de volgende gegevens uitgekomen;

Daarnaast hebben wij ook online gegevens van ViaStat (oktober en november 2022), deze gegevens worden geregistreerd uit hier komen de volgende gegevens uit:

Wij kijken voornamelijk naar de V85. De V85 geeft de snelheid aan waar 85% van de bestuurders onder zit. Is de V85 bijvoorbeeld 60? Dan betekent dat dat 85% van de bestuurders op een bepaald stuk weg 60 km/u of minder rijdt en dat 15% sneller rijdt. We zien dat in de metingen onderling wat verschillen. Waarschijnlijk heeft dit met de betrouwbaarheid van de kantradar te maken. Uit ViaStat blijkt ook dat de V85 tussen de 60km a 65km/u (t.h.v. nummer 41) ligt.

Wat betekent dit? Ik denk dat we kunnen stellen dat de V85 op veel plekken tussen de 60 en 65km/u ligt. Er wordt dus in veel gevallen te hard gereden. Iets wat door u en PB/bewoners aangegeven is en wat wij als gemeente zijnde ook erkennen. Mede hierdoor is de weg ook opgenomen in het uitvoeringsprogramma van het GVVP van mijn collega Maarten Minkjan.

Flitspalenbeleid;

De uitkomst van ons overleg van afgelopen zomer heb ik gecommuniceerd met de wethouder. De wethouder vindt ook dat we in ieder geval een poging moeten wagen voor de aanvraag van een flitspaal op locatie (exacte locatie nog onduidelijk). De snelheidsgegevens die wij nu hebben neem ik mee in de aanvraag voor een flitspaal. Deze wordt op een aantal criteria getoetst (w.o. snelheidsoverschrijding). Ik ga een aanvraag indienen en kom hier bij jullie op terug.

Met vriendelijke groet,

Rowan van de Klippe

Verkeerskundig Adviseur Infrastructuur, Gebouwen & Gronden

P.S.: De gemeente heeft het over: t.h.v. Dedemsvaartseweg noord 41. De Dedemsvaartseweg noord kent alleen even nummers dus we gaan er maar vanuit dat dit een typefout is. Webbeheer.

error: ©Gouwebuurt
Scroll naar boven