Rupsje ‘Nooit genoeg’

Feestweek Lutten geannuleerd.

Geen versierde straten, geen optocht, geen festiviteiten. Voor de versiering in de Gouwe Buurt was het thema bedacht:

Rupsje Nooitgenoeg in de Gouwe Buurt

De bedoeling was om met elkaar nestkastjes te maken, voor de koolmezen.
De koolmees is de natuurlijke vijand van de processierups. De kinderen konden ze dan beschilderen en deze op hangen aan de bomen op de middenberm. Ook rupsen zouden gemaakt worden en die kregen dan ook een mooie plek aan / in de bomen.

Het is ook een actueel thema; bestrijden van de processierups, de uitvoering is duurzaam en het ziet er ook nog eens fleurig uit.

Helaas,…. dat kan allemaal niet doorgaan.

Wat wel kan, in het kader van het bestrijden van de processierups, is het ophangen van nestkastjes. Want naast het coronavirus krijgen we dit jaar ongetwijfeld ook weer te maken met de processierupsen.

Voorkomen is beter dan bestrijden.

Daarom het verzoek aan alle gezinnen om één of meerdere nestkastje aan de bomen op de middenberm te hangen. Met de opening naar het oosten en minimaal op 1-2 meter van elkaar. De nestkastjes kunnen nu al opgehangen worden, want de vogels zijn al druk op zoek naar ‘woonruimte’.

Doen jullie mee? Misschien heb je nog wel een kastje liggen of wil je er één kopen. Misschien willen de kinderen in de buurt ze ook nog wel voor je beschilderen. Wordt het ook nog een beetje fleurig in de buurt.

Als we allemaal wat doen, hebben we straks niet te maken met de deze

Maar met deze

Lieve buurtgenoten, let goed op jezelf en op elkaar in deze roerige tijd.

Hartelijke groeten, Bestuur van de Gouwe Buurt.

error: ©Gouwebuurt
Scroll naar top