Loading…

Actueel

Zoals we allemaal weten is op initiatief van Hilda Veldhoen i.s.m. PB Lutten een plan uitgewerkt om het gedempte kanaal te verfraaien met een wandelpad omzoomd met bloemen. De Groeneloper Vechtdal wijdde er een artikel aan die we jullie niet willen onthouden.

Met dank aan Margriet.

Groeneloper-Middenberm

Fotoimpressie Kleurrijk lint

Film impressie van de erf fair bij Margriet en Jan Willem

Erf Fair


Ludieke verkeersactie

Tachtig procent te hard

Uit metingen bleek eerder dat meer dan tachtig procent hier harder rijdt dan vijftig. Snelheden van boven de honderd zijn geen uitzondering. Vanmiddag lijkt het mee te vallen. De vrolijke smileys overtreffen de sippe. De meeste overschrijdingen beperken zich tot een paar kilometer te hard. Een enkeling rijdt zeventig , de snelheid die hier vijf jaar geleden nog als maximum gold. De gemeente verlaagde toen het maximum naar vijftig en maakte de weg smaller. Volgens aanwonende Manon Schuurman levert dit nieuwe gevaren op. ,,Als auto’s elkaar passeren, past er geen fietser meer naast. Daar komt bij dat de gemeente snelheidsborden bij het inrijden van de bebouwde kom heeft verwijderd.’’

Aanpassen

Zwaan, Schuurman en wijkagent Paul Masselink zien het liefst een aanpassing van de weg, als acties zoals die van vandaag onvoldoende resultaat hebben. Ze denken dan aan slingers in de weg of een pad voor fietsers aan de parallelweg. In september gaan ze hierover praten met de gemeente.

Filmpje